Daphne thuis

Daphne thuis

Daphne ziet niet een toekomst in gras maaien, schoonmaken of fietsenreparateur. Voor haar is geen school te vinden. Zij past niet op een school.  Zij heeft heel veel talent wat zij op school niet kan ontwikkelen. Later, na de MAVO via het IVIO? Misschien kan zij dan een opleiding voor kunsten doen?

Thuis is Daphne altijd bezig. Zij verveelt zich nooit.

Piano

Zij speelt piano. Ze kan geen noten lezen. Zoekt de liedjes op ‘geluid’ of zoekt tutor-filmpjes op Youtube:

13 jaar, Daphne:

Stop Motion films

Met foto’s maakt Daphne (vaak samen met haar broer en zusje) fimpjes. Soms bestaat een film uit wel 3000 foto’s. Naast foto’s zit er enorm veel tijd in. De pagina’s worden veel bekeken vanuit Nederland en veel andere landen.  Soms zelfs verzoekjes om een clip te maken voor een bepaald liedje.  Daphne wil graag later filmpjes maken voor haar werk.

Meer filmpjes zijn te bekijken op Youtube onder Creativi333

Tekenen

Tekenen is vooral de grote passie van Daphne. Al vanaf haar eerste potloodstreep op papier is dit haar grootste hobby. En haar talent. Ook hiermee wil ze iets doen voor haar werk. Na de MAVO wil zij misschien naar de school voor kunsten. Misschien lukt dat!  Het is nog niet gelukt om iemand te vinden die haar kan helpen bij het tekenen. Het zou mooi zijn als zij hierin een opleiding kan volgen.

Zomaar wat voorbeeldjes:

 Angelina Jolie

Angelina Jolie

Schetsdeath

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moviestar planet olafElza - Frozen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ijsprinsesdaphne nimfMonster High

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer tekeningen zijn te zien op een speciale facebook pagina

Keramiek

Bij een leuk atelier maakt Daphne kunstwerkjes van Keramiek. Hier kan zij zichzelf zijn. Zij werkt niet in een groep met kinderen maar met volwassenen die haar accepteren zoals ze is.

pompoenschaalkat

 Leren

Daphne start in het schooljaar met de MAVO via het IVIO.  Voordat zij eindelijk onderwijs thuis kreeg via haar school heeft zij gewerkt uit de boeken van haar broer. Wiskunde deed zij met haar vader. Ondanks haar advies voor PRO, leek zij de berekeningen van de hoeken goed op te pakken.

hoekenwiskunde

Ook Engels, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Biologie leerde zij uit de boeken van haar broer. Nu heeft Daphne eindelijk haar eigen boeken en haar lesprogramma’s.

Advertentie

 1. Wat een prachtkind. Deze kinderen maken het verschil. ❤

  Wij hebben een soortgelijk verhaal. Echter zijn onze kinderen nog jonger. Twee jongens, van 5 en 8. Doordat onze jongste zoon nu al voor de 2e maal thuiszit na enkele weken school geprobeerd te hebben (2 scholen in nog geen 2 jaar), en de oudste op een bijna vergelijkbare manier als Daphne in zijn schulpje kruipt en alle vreugde en creativiteit aan het verliezen is, hebben wij besloten nu een eigen school te stichten. Een school die democratisch is en uitgaat van de natuurlijke ontwikkeling van het kind. Uit nood geboren, omdat het gewoon niet anders kan. En, omdat we dit -net als jij- niet gaan accepteren en (onze) kinderen niet meer hier kapot aan willen laten gaan. Kinderen verdienen het om gelukkig te zijn en zich te ontwikkelen tot de mooie grote mensen die ze later zullen worden.

  Ik heb diep respect voor je vechtlust en je hebt een prachtig kind.

  • Dank je wel voor je reactie en jouw verhaal. Wat mooi dat je een eigen school start. Ik hoop dat het jullie lukt om er je eigen kinderen en vele anderen daar in hun geluk te houden. Mijn andere dochter hebben wij ook al op de derde school en ik geloof dat ze eindelijk haar plekje heeft gevonden. Sterkte met jouw school

 2. Dag Lineke,
  Bedankt voor je lieve berichtje. Wat naar dat jouw dochter ook niet gezien wordt op school. Het is zo jammer en het levert vooral veel schade. Ik hoop dat jullie een goede oplossing kunnen vinden. Laat je weten wat je van het boek vond?
  Janine

  • Hoi Janine
   Zou je mijn reacties willen verwijderen? Ik heb gezien dat wanneer men op mijn naam googelt je ook hier terecht komt.
   Met mijn dochter gaat het nu namelijk erg goed en ik wil niet dat ze geconfronteerd wordt met de acties van haar moeder.
   Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s