Divers

Het verhaal van Daphne is slechts één verhaal. Zo bestaan er minstens 16.000 verhalen van kinderen die niet meer naar school kunnen. Ieder kind om eigen redenen, met eigen oorzaken en een eigen geschiedenis. Het is passend als voor kinderen een oplossing komt waardoor zij hun eigen unieke voorwaarden om te kunnen leren aangeboden krijgen. Dan is het eerlijk.

Voorwoord

Katinka Slump, onderwijsjurist , schreef het voorwoord voor het boek ‘Thuis is Daphne Daphne’.
Hoewel zij het voorwoord opdraagt aan de auteur, is zijn haar woorden een erkenning voor de strijd van alle ouders van kinderen die niet (meer) naar school kunnen.

 

 

 Ouderkracht voor het Kind

Ouderkracht voor ’t kind wil een centrale ouderorganisatie zijn die als gesprekspartner kan dienen voor zowel de onderwijssector als de overheid, ‘door’ ouders in plaats van ‘voor’ ouders.
Daarnaast wil de organisatie een rol vervullen als informatiepunt, waarbij ervaren ouders hun kennis doorgeven aan andere ouders.
Meer informatie op de website.

Naar de site

 

Tegenover instanties en niet met instanties – Positie ouders

Het zoeken naar een oplossing wanneer je kind thuis komt te zitten, als het niet meer lukt om naar school te gaan is moeilijk.  Ouders lijken niet serieus genomen te worden. Eerder worden zij als schuldigen gezien dan de belangrijkste personen in de leven van het kind die zoeken naar een oplossing. Het zijn de ouders die er verantwoordelijk voor zijn om te zorgen dat hun kind zich ononderbroken kan ontwikkelen om zich klaar te maken voor de toekomst. Het is de school die daarin participeert als het om het aanbieden van gepast onderwijs gaat. Ook al wordt dat andersom gezien.  Macht en geld. Op die punten gaat het mis.

Meer (volgt)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s